Succesvol uitvoeren van gemeentelijk Energie- en Klimaatbeleid

Eendaagse praktijkcursus – Succesvol uitvoeren van gemeentelijk Energie- en Klimaatbeleid 

Nederland moet CO2 neutraal worden in 2050. De onlangs door minister Kamp gelanceerde Energie Agenda voorziet in een belangrijke regierol voor gemeenten.Dat vergt veel van de gemeentelijke organisatie, want uiteindelijk gaat het om veel meer dan energieverduurzaming. Denk bijvoorbeeld ook aan Circulaire Economie, afvalscheiding en hergebruik, etc.Hiernaast loopt het Deltaprogramma voor ruimtelijke adaptatie om Nederland water robuust en klimaatbestendig te maken.

Bent u projectleider, afdelingshoofd, beleidsmedewerker, raadslid of bestuurder bij een gemeente of werkzaam bij een omgevingsdienst en verantwoordelijk voor Energie, Klimaat en/ of Duurzaamheid dan is deze training voor u bedoeld. Vooral als u ook anderen bij deze items wilt betrekken, zowel binnen als buiten uw organisatie.

Het ochtendprogramma van de cursus is met name gericht op de eigen organisatie, het middagdeel zoomt in op het succesvol betrekken van externe actoren bij uw beleid.

Deze cursus is met name bestemd voor projectleiders, afdelingshoofden en beleidsmedewerkers bij gemeenten, (beleid, vastgoed, openbaar beheer), omgevingsdiensten en andere lokale overheidsinstanties.

Programma Succesvol uitvoeren van gemeentelijk Energie- en Klimaatbeleid

U kunt zich via onderstaand formulier inschrijven

 

Eendaagse praktijkcursus – Succesvol uitvoeren van gemeentelijk Energie- en Klimaatbeleid – Donderdag 2 november 2017 – Utrecht
Cursus & datum: *

 

 

Factuurgegevens:

Annuleringsvoorwaarden

Bij schriftelijke annulering tussen 4 en 2 weken voor de datum van deze cursus wordt € 45,- administratiekosten in rekening gebracht.

Indien u binnen 2 weken voor de datum van de bijeenkomst annuleert, wordt het volledige bedrag in rekening gebracht en wordt na ontvangst van betaling de documentatie toegezonden.

Bij verhindering mag een vervanger van uw inschrijving gebruik maken.